Alle moderne methoden van het vissen op snoek kunnen gebruikt worden in Ierland, dit met uitzondering van het vissen met levend aas, dit is bij de wet verboden. Andere methoden kunnen aangepast worden aan specifieke omstandigheden om de beste resultaten op te kunnen leveren bij het vissen vanaf de kant of vanuit een boot.
Vissen met doodaas
Snoekvissers kunnen gebruik maken van een breed arsenaal aan natuurlijke doodaassoorten, zoals blankvoorn, hybriden, paling, makreel, haring, spiering en een hele reeks andere vissoorten die gebruikt kunnen worden op de Ierse wateren. Deze doodaassoorten zijn te koop bij de meeste, goed gesorteerde hengelsportzaken. Informatie over deze hengelsportzaken vind je op hier.
Een van de meest populaire en productieve methoden voor de vangst van snoek in Ierland is het actief vissen met doodaas vanaf de oever of vanuit een boot. Je kunt doodaas ook passief op de bodem aanbieden, dit is met name effectief wanneer je een school prooivissen hebt weten te lokaliseren. Het aas wordt dan in de directe omgeving van de school geplaatst en pas na langere tijd verplaatst of opnieuw geworpen. Onder dit soort omstandigheden verdienen de gedeelten vlak onder de oever of onder overhangende struiken of bomen extra aandacht. Statische vismethoden zijn met name succesvol in de koudere maanden. Het gebruik van een dobber in combinatie met doodaas kan zeer goed werken bij het vissen vanaf de oever of bij het slepend vissen vanuit een boot.
Kunstaas
Er is een enorm arsenaal aan kunstaas beschikbaar voor de snoekvisser en elk is ontworpen voor het vissen met een bepaalde snelheid en/of op een bepaalde diepte bij het vissen vanuit een boot of vanaf de oever. Het gebruik van kunstaas kan veel succes opleveren en de sportvisser heeft een goede kans meer vis te vangen wanneer hij deze vismethode onder de juiste omstandigheden inzet. Het gebruik van jerkbaits en crankbaits heeft al vele grote snoeken opgeleverd op de grote meren in Ierland. Het variëren van de snelheid van binnenvissen en de diepte waarop het kunstaas aangeboden wordt, zal bijdragen aan het succes dat je met deze methode kunt bereiken. De keuze van de juiste kleur kan ook zeker van belang zijn, probeer ter plaatse advies in te winnen op dit punt voordat je gaat vissen.
Vliegvissen
Het vliegvissen op snoek groeit nog steeds aan populariteit in Ierland, het ruime aanbod aan geschikte wateren biedt de sportvisser alle kansen om een grote vis te landen met de vliegenhengel. Het gemiddelde gewicht van de vissen die met de streamer gevangen worden ligt rond de twee tot vier kilogram. Het vliegvissen op snoek is zowel succesvol gebleken op de meren als op de rivieren, het is met name een goede vismethode op de kanalen, bijvoorbeeld het Grand, Royal en Barrow Canal. Je kunt met de vliegenhengel het gehele jaar door vissen op de ondiepere wateren, maar normaal gesproken is het het meest effectief in de warme maanden. Je hebt een negen tot tien voet lange vliegenhengel voor de lijnklasse #9-10 nodig om de grote snoekvliegen te kunnen werpen, met de bijbehorende vliegenlijnen voor het werpen van snoekstreamers in drijvende en zinkende uitvoeringen om de verschillende waterlagen af te kunnen vissen. Plaats voor de streamer een spinstangetje, een stalen onderlijntje of 80 lbs. fluorocarbon om het nylon te beschermen tegen de scherpe snoektanden. De streamers zijn standaard gebonden op haken in de maten 2 tot en met 6/0, vaak zijn ze voorzien van weedguards, zodat je ze ook dwars door de plantenbedden heen kunt vissen.
Vissen vanuit een boot
Een boot biedt de sportvisser de mogelijkheid wateren te bevissen die niet toegankelijk zijn vanaf de oever. Met een boot kun je ook sneller dan vanaf de oever een stuk water afvissen.
De meren kunnen vaak goed bevist worden vanaf de oever, maar een boot werkt doorgaans handiger en is vrijwel altijd effectiever. Er zijn boten te huur bij alle belangrijke sportviscentra. Slepend vissen is een veel gebruikte methode, omdat je hiermee in de loop van een dag veel water kunt bestrijken. Bij het slepend vissen kun je zowel gebruik maken van natuurlijk als van kunstaas en ook zijn er diverse methoden van slepend vissen (gebruik van een dobber of het plaatsen van een wartellood voor het kunstaas). Een dieptemeter kan een zeer bruikbaar hulpmiddel zijn op de grote meren. Deze wordt gebruikt voor het aanhouden van een bepaalde waterdiepte bij het slepen, voor het lokaliseren van scholen prooivis en om te bekijken op welke diepte de prooivissen zich bevinden. Grote snoek is vaak langs de randen van deze scholen te vinden. Het is aan te raden een of meerdere dagen gebruik te maken van de diensten van een visgids of ghilly, met name op de grotere meren en wanneer je onbekend bent met het water. Een complete lijst met Ierse visgidsen is te vinden op hier.