Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Achill, Killala en Belmullet

Achill, Killala en Belmullet


Sportviscentra in noordwesten Ierland

Achill, Killala, Belmullet, Co. Mayo

Diepzeevissen

Charterboten bij Achill en Blacksod op het Belmullet schiereiland en bij Killala en Enniscrone aan Killala Bay. Een beschutte visserij is mogelijk in Blacksod Bay en Achill waar de vangsten bestaan uit ruwe haai, rog, kathaai en hondshaai. De formaties op enige afstand van Achill en Belmullet bieden een gevarieerde visserij op zeer diep water.

Kustvissen

Je hebt hier de keuze uit stranden, rotsformaties en pieren. De stranden van Achill en Belmullet zijn goed voor een nachtelijke visserij op platvis en hondshaai. De hotspots zijn Keem, Keel en Portacloy waar vangsten aan rog, tarbot, bot, hondshaai, schol, poon en lipvis mogelijk zijn.

Kleine boot

In de beschutte wateren ten zuiden van Achill en Blacksod Bay heb je goede mogelijkheden om kleine boten te traileren en de vangsten bestaan hier uit rog, kathaai, hondshaai, ruwe haai, pollak, leng, kabeljauw, tarbot en poon.

Beste perioden

Mei tot oktober voor de meeste vissoorten. Juli tot september voor blauwe haai. Ruwe haai van juli tot augustus.

Tips

Dit gebied staat bekend voor zijn grote verscheidenheid aan vissoorten, het is goed mogelijk dat je hier twintig verschillende vissoorten op een dag vangt. De Ierse records voor rode poon, Engelse poon, heilbot, sidderrog, haringhaai en blauwe haai komen uit dit gebied.