Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Ballycotton, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Ballycotton, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Diepzeevissen

Twee gecertificeerde diepzee-charterboten hebben hun basis in Ballycotton Harbour. De beschikbare soorten zijn hier blauwe haai, conger, pollak, leng, koolvis, steenbolk, wijting, lipvis etc. De ruwe gronden naar het westen bieden uitstekende vangsten aan pollak en conger.

Kustvissen

De beste visserij vanaf de kust is in de baai aan de kant van Garryvoe. Deze stranden zijn zeer populair bij wedstrijdvissers. Tot de vangsten behoren doornhaai en golfrog, zeebaars, conger, hondshaai, gul, wijting en platvis.

Kleine boot

Mogelijkheden voor het vissen met een kleine boot in de binnenste baai op rog, platvis en hondshaai. Te water laten bij Ballycotton Harbour.

Beste perioden

Juni tot oktober voor blauwe haai. September tot december voor rog, gul, hondshaai, platvis, etc. op het strand van Garryvoe.

Tips

Er zijn hier zeven Ierse records gerealiseerd, te weten voor ‘black sole’ (Synaptura nigra), kabeljauw, makreel, schol, pollak, golfrog en de gewone vleet. Uitstekende locatie voor grote pollak en conger. Naar het westen liggen enkele kleine stranden die zeer productief zijn voor zeebaars en platvis.