Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Castletownbere, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Castletownbere, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland


Diepzeevissen

Twee gecertificeerde charterboten varen vanuit Castletownbere. Veel markante punten hebben nog weinig visdruk gezien. Een van de beste gebieden voor blauwe haai. Specimen leng, pollak en koolvis zijn hier gerapporteerd.

Kustvissen

Enkele prima rotsformaties bij Dursey Sound die specimen lipvis en pollak met gewichten tot ruim drie kilogram bevatten. Enkele zeebaarsstranden aan de westelijke kant, zoals bij Ballydonegan.

Kleine boot

Kleine boten kunnen terecht in Bantry Bay, Kenmare Bay en enkele diepere punten voor rog, kathaai, platvis, conger, schelvis, pollak en leng.

Beste perioden

Kustvissen voor zeebaars, pollak en lipvis van september tot november.

Tips

Castletownbere is een relatief nieuw centrum en de reputatie ervan groeit snel waar het gaat om een algemene visserij op de buitengaats gelegen riffen. Recent zijn hier nog vangsten van specimen leng en pollak gemeld.

Sneem, Caherdaniel, Waterville, Valentia, Cahirciveen, Cromane, Co. Kerry

Diepzeevissen

Charterboten hebben hun basis in Sneem, Caherdaniel, Caherciveen, Valentia en Cromane. De algemeen voorkomende vissoorten zijn blauwe haai, pollak, leng, koolvis, conger, steenbolk, kabeljauw etc. Vleet, kathaai, ruwe haai en blauwkeeltje zijn eveneens aanwezig.

Kustvissen

Uitstekende visserij vanaf het strand bij Caherdaniel, Waterville en Rossbeigh op zeebaars, bot en hondshaai. De rotsen bij Hogs Head en Valentia (Culoo) zijn goede stekken voor makreel, pollak, lipvis, conger, driedradige meun, hondshaai en kathaai. Zeeforel bij Rossbehy Creek.

Kleine boot

De belangrijkste centra zijn Valentia, Cromane en Cahersiveen. Uitstekende visserij op ruwe haai bij Kells in de geul die richting Cromane gaat, kathaai, rog en hondshaai komen hier ook voor. Ruwe haai wordt gevangen bij opkomend water.

Beste perioden

De beste maanden voor ruwe haai zijn van juni tot september. Blauwe haai juni tot oktober. September tot november zijn de beste maanden voor de kustvisserij, vooral voor zeebaars.

Tips

De meest beviste vissoorten zijn hier blauwe haai, vleet, ruwe haai en zeebaars. Albacore en blauwkeeltje zijn hier eveneens gemeld. Het gebied is de houder van zeven Ierse records: voor blauwkeeltje, kathaai, hondshaai, rog, zeebrasem, roze zeebrasem, wijting en conger.