Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Clonakilty, Union Hall, Baltimore, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Clonakilty, Union Hall, Baltimore, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland


Diepzeevissen

De gecertificeerde charterboten van Clonakilty, Union Hall en Baltimore bieden allen vissen op blauwe haai aan. Standaard, rif- en wrakvissen zijn eveneens mogelijk. Vissoorten die je hier mag verwachten zijn pollak, koolvis, conger, kabeljauw, vleet etc.

Kustvissen

De vele fraaie stranden in het gebied rond Clonakilty bieden een uitstekende visserij op zeebaars. In de Rosscarbery Estuary vind je soms grote harder en goudbrasem.

Kleine boot

Goede visserij met kleine boten vanuit Clonakilty, Union Hall en Baltimore op rog, hondshaai, platvis, kathaai, pollak, lipvis en conger.

Beste perioden

Blauwe haai van juni tot oktober. Wrakvissen van oktober tot januari. Zeebaars van september tot november.

Tips

Een van de beste gebieden in het land voor grote pollak op buitengaats gelegen riffen. De Clonakilty monding en het strand van Inchydoney zijn populair bij zeebaarsvissers. Beste aas is de levende zandspiering bij een opkomend tij. De grootste koolvis uit dit gebied woog vijftien kilogram. Ook recordvangsten aan fint en wrakbaars komen hier vandaan.