Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Cork Harbour – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Cork Harbour – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Diepzeevissen

Tien voor diepzee gecertificeerde charterboten hebben hun basis in Crosshaven, Glenbrook, Cobh en East Ferry. Charterboten bieden het vissen aan op buitengaats gelegen wrakken en riffen en op diep beschut water onder de kust. Alle boten hebben huurmateriaal aan boord. Mogelijkheden om op blauwe haai te vissen van juni tot oktober.

Kustvissen

Ruime keuze aan pieren, stranden, riviermondingen en rotspartijen die een breed scala aan vissoorten herbergen, zoals lipvis, conger, zeebaars, gul, hondshaai, harder, makreel, schar, schol, bot en wijting.

Kleine boot

Een van de beste centra voor het vissen vanaf kleine boten, tijdens jaarlijkse festivals zijn al 22 verschillende vissoorten gevangen. Zeer diep water en een uitstekende visserij in beschut water. Er kan hier 365 dagen per jaar gevist worden. Blonde rog tot 13,6 kilogram en tarbot tot 6,8 kilogram zwaar zijn hier al gevangen.

Beste perioden

Hele jaar door voor kabeljauw en rog. Juni tot oktober voor blauwe haai. September tot januari voor het kustvissen op gul, wijting, koolvis en schar. Kabeljauw en wijting azen het best in de nachtelijke uren.

Tips

Dit gebied leverde zeven Ierse records, te weten voor schar, leng (24,948 kg) in 2005, diklipharder, goudharder, blonde rog (16,783 kg), gevlekte rog en tarbot. Er zijn meerdere kaden met diep water in Cobh waar je in de nachtelijke uren veilig vanaf kunt vissen.