Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Courtmacsherry, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Courtmacsherry, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Courtmacsherry, Co. Cork

Diepzeevissen

Twee gecertificeerde charterboten hebben hier hun basis. Coutmacsherry is een van de beste centra voor ‘specimen hunters’ geweest in de laatste acht jaar, er werden hier grote aantallen specimenvissen gevangen, waaronder kabeljauw, koolvis, leng, pollak en zeebaars.

Kustvissen

De twee belangrijkste vissoorten zijn hier zeebaars en bot. Meerdere specimen zeebaarzen en botten zijn hier gevangen. Twee andere vissoorten die de moeite waard zijn betreffen harder bij Timoleague en conger vanaf de Courtmacsherry Pier.

Kleine boot

Er zijn hier kleine self drive boten te huur. Er zijn specimen zeebaarzen gevangen tijdens het slepend vissen in Timoleague monding. Rog, platvis en hondshaai vind je in het onderste deel van de haven en in de binnenste baai.

Beste perioden

Het gehele jaar door voor het vissen op de wrakken, de beste resultaten leveren de maanden november tot januari op. Zeebaarsvissen van september tot december. Blauwe haai van juni tot oktober.

Tips

Record voor geep komt hier vandaan. In de laatste jaren zijn er vele vleten gevangen bij Seven Heads. Goede mogelijkheden voor het vliegvissen op zeebaars.