Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Fenit and Tralee Bay, Co. Kerry – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Fenit and Tralee Bay, Co. Kerry – Sportviscentra in zuidwesten Ierland


Diepzeevissen

Het gebied biedt vissen op diep water en vissen onder de kust. De charterboten hebben hun basis bij Fenit pier. De belangrijkste vissoorten zijn blauwe haai, pijlstaartrog, golfrog en soms zeeduivel.

Kustvissen

Pijlstaartrog vanaf de stranden van Camp en Killfenora. Stranden met behoorlijke golven vanaf Fenit tot Ballyheigue bieden zeebaars en platvis, inclusief tarbot. Excellente rotsformaties bij Kerry Head produceren pollak, makreel, lipvis, conger, kathaai en driedradige meun. Fenit Pier belooft vangsten aan rog, platvis, zeebaars, hondshaai, wijting, conger, harder en een grote variëteit aan ‘minisoorten’.

Kleine boot

Uitstekend gebied voor het bootvissen onder de kust. Goede mogelijkheden om je boot te water te laten in Fenit. Soorten die in de Tralee Bay gevangen worden zijn ruwe haai, zes soorten rog inclusief pijlstaartrog en golfrog, vleet, kathaai, zeebaars en soms zeeduivel.

Beste perioden

Bootvissen onder de kust van mei tot november. Pijlstaartrog in mei en juni. Ruwe haai van juni tot september. Kustvissen van juni tot december.

Tips

Er komen drie Ierse records uit dit gebied: zeeduivel van 33,113 kilogram, pijlstaartrog van 33 kilogram en golfrog.