Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Mizen Peninsula, Schull, Goleen, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland

Mizen Peninsula, Schull, Goleen, Co. Cork – Sportviscentra in zuidwesten Ierland


Diepzeevissen

Charterboten zijn te vinden in Schull en Goleen. De belangrijkste attractie is hier het rifvissen bij Mixen Head waarbij de pollak uitstekende sport biedt. Andere vissoorten in dit gebied zijn de blauwe haai, conger, kathaai, leng, koolvis, kabeljauw, steenbolk en schelvis. Vleet en pijlstaartrog komen eveneens voor.

Kustvissen

De beste punten voor het vissen vanaf de kust zijn Crookhaven, Barley Cove en Dunmanus. Pollak, lipvis, hondshaai, kathaai, bot, conger, schar en lipvis zijn de veel voorkomende soorten. In Ballydehob Harbour wordt soms zeeforel en zeebaars gevangen.

Kleine boot

Prima visserij vanuit kleine boten bij Schull en Goleen op conger, rog, hondshaai, schol en wat tarbot. Mooie lipvis, pollak, conger en driedradige meun in Dunmanus Bay.

Beste perioden

Blauwe haai, juni tot oktober. Kustvissen levert resultaat op van juni tot december. Wrakvissen op koolvis, kabeljauw, pollak en leng van november tot februari.

Tips

In de laatste tien jaar zijn hier vele vleten met gewichten tot ruim 81 kilogram gevangen. Uitstekend gebied voor specimenformaat pollak. Goede wrakvisserij gedurende de wintermaanden voor specimen leng, koolvis, conger en kabeljauw. Er is albacore gevangen op een afstand van minder dan 32 kilometer uit de kust.