Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Sligo to Killybegs

Sligo to Killybegs

Sligo to Killybegs, Co. Donegal, Donegal Bay, Mullaghmore, Ballyshannon, Killybegs, Teelin

Diepzeevissen

Charterboten hebben hun basis bij Rosses Point, Raughley Pier, Mullaghmore, Bundoran, Killybegs en Teelin. In Donegal Bay is blauwvintonijn gevangen. Andere soorten die frequenter gevangen worden zijn pollak, leng, koolvis, doornhaai, poon, ruwe haai en conger.

Kustvissen

St. John’s Point aan de oostkant van Killybegs is een populaire stek voor makreel, pollak en grote gevlekte lipvis. Het strand bij Fintra levert vangsten op aan zeeforel, hondshaai, gul en soms rog. De Teelin Pier is goed voor conger.

Kleine boot

De Mount Charles geul, die in de richting van de plaats Donegal loopt, is een bekende, beschutte plek voor het vissen op ruwe haai. In de onder de kust gelegen wateren van Drumcliffe Bay en Ballasodare kun je vangsten verwachten aan ruwe haai, rog, kathaai, hondshaai en platvis.

Beste perioden

September tot december voor blauwvintonijn. Juli tot oktober voor blauwe haai. Mei tot november voor de overige vissoorten.

Tips

Donegal Bay biedt weinig beschutting en de mogelijkheden om te vissen onder slechte weersomstandigheden zijn beperkt. Het Ierse record blauwvintonijn, met een gewicht van 440 kilogram, is hier gevangen.