Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Sportviscentra in Shannon regio

Sportviscentra in Shannon regio


South Co. Clare en de monding van de Shannon, Kilrush, Killbaha, Carrigaholt, Liscannor

Diepzeevissen

Charterboten die opereren vanuit Kilrush, Killbaha en Carrigaholt bieden een prima inshore visserij in de monding van de Shannon op ruwe haai, kathaai, hondshaai, pijlstaartrog, conger, driedradige meun en platvis. Bij het vissen op volle zee wordt er blauwe haai, leng, pollak, koolvis, poon etc. gevangen bij Loop Head.

Kustvissen

Diverse punten langs de kust leveren rog, kathaai en wat ruwe haai op. Goede stranden met aardig wat golfslag in het westen produceren zeebaars, rog en platvis. Een Ierse recordzeebaars werd gevangen vanaf Doughhmore Strand, deze woog 8,08 kilogram.

Kleine boot

Een uitstekend centrum voor kleine bootjes met diverse trailerhellingen aan beide zijden van de monding. Vissen vanuit kleine boten is beschikbaar vanaf Carrigaholt tot Killadysert op pijlstaartrog, kathaai, zeebaars, hondshaai, conger, pollak en driedradige meun.

Beste perioden

Juni tot september voor ruwe haai. Juli tot september voor blauwe haai. Pijlstaartrog en kathaai worden het gehele jaar door gevangen. Zeebaars en bot van september tot december.

Tips

Een ideaal gebied voor grote en kleine boten met regelmatige vangsten aan ruwe haai in het seizoen. Een van de weinige gebieden in Ierland waar ruwe haai vanaf de kust gevangen wordt. Rog en kathaai worden eveneens vanaf enkele punten vanaf de kust gevangen.