Het langzame, maar gestage opstarten van de sportvisserij wordt door iedereen verwelkomd, met name door diegenen die binnen vijf kilometer van hun plaatselijke viswateren wonen. Sommige sportvissers keerden terug naar de Boyne om hier voor het eerst op bruine forel te vissen sinds de restricties teruggeschroefd werden en de visserij stelde niet teleur. Het waterpeil was prima dankzij het goede, stabiele weer en er was een goede insectenactiviteit zichtbaar op veel gedeelten van de rivier rond Navan.

Een kleine, vrijuit stijgende, wilde bruine forel van de Boyne bij Navan.

De forellen waren actief aan het stijgen en de visserij was goed, zowel overdag als tot laat in de avond. John Baker en een paar andere plaatselijke sportvissers hebben al meerdere vistrips gemaakt en dit leverde ze diverse mooie, wilde bruine forellen op die gevangen werden op droge vliegen. Volgens de rapporten waren er veel forellen bij die tot driekwart pond zwaar waren, met soms een vis van rond het pond zwaar; de beste vis was bijna anderhalf pond zwaar. Een fraai exemplaar van de rivier.

De forellen aasden tot laat in de avond.

Alle vissen zijn voorzichtig teruggezet in de rivier na een snelle foto. We verwachten in de komende weken nog meer vangstrapporten van de rivier te krijgen en we houden je op de hoogte wanneer deze berichten binnenkomen.

Nog een kleine forel die met de droge vlieg geland werd.

Voor meer informatie
Voor informatie over het vissen op de rivier de Boyne bij Navan, ga naar http://navananglers.com/. Ga voor meer informatie over de River Boyne en haar zijrivieren ook naar https://fishinginireland.info/trout/east/meath/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.