Home Vissen op snoek in Ierland De beste snoekwateren van Ierland

De beste snoekwateren van Ierland

Ierlands beste snoekwateren produceren regelmatig snoeken met gewichten boven de 20 lbs. (9 kilogram) en jaarlijks ook snoeken boven de 30 lbs. (14 kilogram). Niet alle specimens worden trouwens opgegeven bij of opgenomen in de lijst van de Irish Specimen Fish Committee. Andere goede snoekwateren die opgenomen zijn in de onderstaande lijst leveren elk jaar vele snoeken op met gewichten boven de 10 lbs. (4,5 kilogram) plus een aantal vissen boven de 20 lbs. De viscentra met de verschillende snoekwateren in de diverse regio’s zijn opgenomen in onderstaande lijst.

Naast deze wateren bestaan er nog honderden andere snoekwateren, op gemakkelijk te bereiken locaties in de nabijheid van accommodaties, die het vissen op snoek en witvis aanbieden. Deze wateren kunnen eveneens een prima sport bieden met veel snoeken in gewichten boven de 10 lbs. (4,5 kilogram).

Op enkele wateren na is het vissen op snoek in Ierland gratis. Bij de wateren waar een vergunning noodzakelijk is wordt dit in de lijst vermeld bij het ‘beschrijving van de wateren’. Sportvissers die in een voor hen nieuw gedeelte van Ierland gaan vissen, wordt aangeraden om de relevante Discovery Series wegenkaart (wordt geproduceerd door de Ordnance Survey van Ierland, 1 cm = 1 kilometer) van dat gebied aan te schaffen. Deze kaarten kosten ongeveer zes euro. De kaarten tonen ook de vele kleinere (toegangs)wegen rond de wateren. De Fisheries Board produceert eveneens kaarten die toegangswegen en achtergrondinformatie rond veel viswateren bieden. Neem contact op met de Fisheries Board in het betreffende gebied of kijk op de Fisheries Board website. De Central Fisheries Board produceert een serie kaarten rond het vissen op snoek en witvis voor de meeste van de in de lijst opgenomen wateren. Kopieën van deze kaarten zijn toegankelijk via de website www.fishinginireland.info of kunnen via het hoofdkantoor besteld worden.