Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Nord Donegal

Nord Donegal

Rathmullan, Inishowen Peninsula, L. Swilly, Co. Donegal

Diepzeevissen

Charterboten voor het diepzeevissen zijn te vinden in Rathmullan, L. Swilly en Culdaff. Je vindt hier landelijk bekende, buitengaats gelegen wrakken en stekken voor ruwe haai vlak onder de kust. Dit is een van de beste gebieden van het land om specimenexemplaren van drie soorten poon te vangen.

Kustvissen

Fanad Head bidet een goede kustvisserij, je bereikt hier diep water met lipvis, zeeforel, pollak, makreel en hondshaai. Op het strand van Culdaff mag je vangsten aan platvis, inclusief tarbot, verwachten tijdens opkomend tij. Ruwe haai is gevangen vanaf Rathmullan Pier. Bot en wat schol vanaf Moville Pier.

Kleine boot

Volop trailerhellingen in Rathmullan en Culdaff. Enkele uitstekende stekken voor ruwe haai nabij de Rathmullan Pier. In Lough Swilly is volop pijlstaartrog te vinden.

Beste perioden

Juni tot september voor ruwe haai in de beide loughs. De algemene visserij en de visserij op de wrakken is goed van mei tot november. Kustvissen van september tot november.

Tips

Een uitstekend gebied voor de ruwe haai. De beste vangst die recent nog gerealiseerd werd bestond uit 27 vissen met gewichten van 13,6 tot 26,6 kilogram. De wrakken buitengaats produceren veel specimenvissen.