Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Westport en Newport

Westport en Newport


Sportviscentra in noordwesten Ierland

Westport, Newport, Co. Mayo

Diepzeevissen

Charterboten zijn te vinden in Westport en Newport. Uitstekende visserij op blauwe haai en diverse andere vissoorten nabij Clare Island. In de baai zelf worden jaarlijks vele viswedstrijden en festivals vervist. Een van de beste centra voor vleet, ruwe haai, kathaai en rog.

Kustvissen

Diverse productieve plekken aan de zuidzijde van de baai, bijvoorbeeld bij Bertra. De vangsten bestaan hier uit makreel, hondshaai, kathaai, pijlstaartrog en soms ook zeebaars en zeeforel. Bij de pier en de landtong van Old Head kun je vangsten verwachten van pollak, makreel, hondshaai en platvis.

Kleine boot

Dit gebied biedt uitstekende mogelijkheden voor vissers met een kleine boot om grote vissen te landen zoals ruwe haai, kathaai, rog en vleet (met gewichten tot 90 kilogram) in de baai en allerlei andere vissoorten rond Clare Island.

Beste perioden

De beste periode voor de vleet is van september tot november, maar ze kunnen ook vroeger in het jaar al gevangen worden. De meeste vissoorten zijn goed te vangen van mei tot oktober.

Tips

Het beste centrum voor vleet in het land, een charterboot wist er in één seizoen liefst vijftig te landen. Een internationaal erkend wedstrijdcentrum.