De gebruikelijk visserij levert volop opwinding op voor charterbootvissers in de nabijheid van de kust van Clare. Zelfs degenen die graag iets groots met tandjes willen vangen, worden niet teleurgesteld!

Pollak.
Pollak.

Het was een winderige, natte start van de dag voor de sportvissers aan boord van de Lady Gwen II op zaterdag, maar toen de zon door de bewolking brak, werd het een mooie dag met goede vangsten en volop plezier. Op maandag was er een groep Duitse sportvissers aan boord. Ze visten op hun gemak, genoten van elke seconde die ze op het water waren.

Een brede lach.
Een brede lach.

Op de dinsdag was de visserij behoorlijk taai, maar de vis kwam geleidelijk los en een grote variëteit aan vissen werd er uiteindelijk geland, daaronder ook een scharretong.

Scharretong.
Scharretong.

Luke Aston berichtte over een vergelijkbare visserij vanaf de Clare Dragoon gedurende het weekend en in de loop van deze week, maar op dinsdag werd er op grote vis gevist, hierbij werd een ‘kleine’ zeskieuwenhaai geland. Bij een lengte van net 2,75 meter had deze vis een geschat gewicht van slechts rond de 540 (!!).

540 ponds zeskieuwenhaai bij de boot.
540 ponds zeskieuwenhaai bij de boot.

De woensdag verliep echter heel anders. Hij had een nieuwe primeur aan boord: twee zeskieuwenhaaien van ruim 900 pond gevangen door één persoon op dezelfde dag. De eerste werd gehaakt rond 18.00 uur, de enorme vis werd geschat op een lengte van 4,20 meter en een gewicht van 1035 pond. De tweede zeskieuwenhaai werd enkele uren later gehaakt. Het kostte ruim een uur om de enorme vis naar de boot te drillen en het was 20.45 uur voordat ze de vangst eens goed konden bekijken. De vis was ruim 5,40 meter lang en had een geschat gewicht van 1260 pond. Het is niet te verwachten dat er ooit iemand twee zulke grote vissen zo kort na elkaar gevangen heeft…

Andy Griffith wist twee zeskieuwenhaaien met een gewicht boven de 900 pond te vangen op woensdag.
Andy Griffith wist twee zeskieuwenhaaien met een gewicht boven de 900 pond te vangen op woensdag.

Ga vissen…

Clare Dragoon

De Clare Dragoon is een Lochin 366 die aangedreven wordt door een 650 pk motor, Luke Aston is de schipper en de boot vaart vanuit Carrigaholt, Co. Clare.

Ik heb enkele aanbiedingen op mijn website staan, www.fishandstay.com, wanneer er iemand geïnteresseerd is in het samenstellen van een vistrip, neem dan s.v.p. contact op. Ik gebruik ook Twitter vanaf de boot onder @fishandstay en ik probeer ook regelmatig mijn Facebookpagina www.facebook.com/CarrigaholtSeaAngling bij te werken. Neem voor een uitstekende visserij op diep water in Ierland contact op met Luke.
Telefoon: +353 (0)65 – 9058 209 of +353 (0)87 – 6367 544
Email: lukeaston@eircom.net Website: www.fishandstay.com

Lady Gwen II

Je beleeft de nodige avonturen aan boord van Séan Maguire’s Lady Gwen II, een Lochin 33 M265Ti Perkins charterboot die vaart op zo’n 24 kilometer afstand van Kilbaha, Carrigaholt, en Kilrush. Of je nu de Atlantische Oceaan op wilt voor een grote variëteit aan vissoorten, waaronder verschillende haaiensoorten, of liever in de delta vist op rog, conger, ruwe haai etc. Fishing Adventures verzorgt de visserij die je graag wilt beleven.
Tel.: +353 (0)87 – 7508 758 of +353 (0)89 – 4431 182
Email: fishadven@gmail.com Website: www.fishingadventures.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.