De visclub van Annagh Rainbow Trout Lake heeft contact opgenomen om ons te laten weten dat er een aantal schitterende nieuwe faciliteiten geopend zijn op de oevers van het meer.

Annagh Lake is een 40,5 hectare groot, kristalhelder meer dat gevoed wordt door bronnen; het ligt op twee kilometer van het dorp Butlersbridge en op zeven kilometer van de plaats Cavan. Het meer is gemakkelijk te bereiken vanuit Dublin (anderhalf uur) en Belfast (anderhalf uur) en het trekt bezoekers aan vanuit geheel Ierland. Er worden goede kwaliteit, zich danig verwerende triploïde regenboogforellen uitgezet en dit uitzetten gebeurt vier keer per jaar.

Recentelijk heeft de club een fraai houten gebouw aan de oevers van het meer geplaatst en alle sportvissers hebben toegang tot deze faciliteit. Ze hebben ook een unisex compost toilet geplaatst en zowel het gebouw als het toilet zijn toegankelijk met een rolstoel.

De nieuwe blokhut.

 

Unisex compost toilet.

Het meer zelf is toegankelijk gemaakt via een achttien meter lange steiger, waar een ladder aan bevestigd is, zodat je gemakkelijk in en uit de boten kunt komen. Er is ook een apart boot- en toegangsgedeelte voor mensen met een lichamelijke beperking. Op het meer liggen acht clubboten die beschikbaar zijn om te huren.

Gemakkelijke toegang via de steiger.

Het viswater blijft geopend tot de 30ste november, dus er zijn voorlopig nog mogelijkheden wanneer je nog wat forellen aan wilt werpen. Wanneer je geïnteresseerd bent om het meer eens te bevissen, IFI heeft samen met de club een brochure geproduceerd over het viswater en deze brochure kan hier gedownload worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.