Declan Gibbons bericht dat er afgelopen week minder gevist werd op Lough Corrib, maar met het stabielere weer en een stijging van de temperatuur zal de duckfly weldra gaan hatchen, her en der zijn er al wat van deze insecten gezien. De sportvissers die het water op gingen wisten diverse vissen te haken en genoten prima sport.

In het gebied rond Roscahill wist Gearoid Little gedurende twee dagen elf forellen te vangen met slepend vissen, de meeste daarvan werden weer teruggezet. Nabij Oughterard viste de local Peter Kelly enkele uren met zijn traditionele punt, bij het slepend vissen behaalde hij een mooi succes met het landen van een schitterende bruine forel van 6,3 pond.

Kevin Cronin met een schitterende, ruim drie pond zware Corrib forel, die hij in maart wist te haken met een Silver Dabbler.
Kevin Cronin met een schitterende, ruim drie pond zware Corrib forel, die hij in maart wist te haken met een Silver Dabbler.

Afgelopen maand viste Kevin Molloy van Baurisheen Bay Boat Hire (+353 (0)87-9604170) eveneens in het gebied nabij Oughterard en trollend wist hij drie forellen te landen; op de woensdag wist hij er twee te vangen met de natte vlieg. Michael Donnellan uit Oughterard wist in twee dagen slepend vissen twaalf forellen te landen, daarvan zette hij er negen terug in het water. John Gibbons uit Oughterard wist in twee dagen slepend vissen vijf vissen te landen.

In het gebied rond Cornamona wist Kevin Cronin uit Dublin en Roundstone op woensdag met de locale sportvisser Peter Walsh een prachtige forel van ruim drie pond zwaar te landen op een Silver Dabbler. In hetzelfde gebied viste volgens Richard Molloy van Ballard Boat Hire and Self Catering (+353 (0)87-2879339) ook een groep Zwitsers en zij wisten in de loop van de week met slepend vissen 25 forellen te landen; alle vissen werden teruggezet, de grootste was zo’n 3,5 pond zwaar. De voorzitter van de Bandiff Angling Club, Andrew Boyd, en zijn vismaat Dave McCormack wisten afgelopen zondag drie forellen te landen, waarbij Andrew een forel van bijna vijf pond zwaar wist te vangen met de vlieg. Alle vissen werden netjes teruggezet en Andrew wint de Vangst van de Week met zijn grote forel.

Andrew Boyd met een prachtige, bijna vijf pond zware Corrib forel – de Vangst van de Week winnaar.
Andrew Boyd met een prachtige, bijna vijf pond zware Corrib forel – de Vangst van de Week winnaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.