Glen Wightman vertelde ons dat na een zeer magere maand maart qua zeebaarsvangsten, dat hij nu vastbesloten was om zeebaars te landen. Hij vertrok naar een stek die normaal gesproken wel enkele mooie zeebaarzen oplevert in april en mei. De stek stelde niet teleur, al kort na aankomst wist hij met een plug een vis van 54 cm lang te landen. Hierna werd het rustig, dus verkaste hij naar een plek enkele honderden meters verder noordelijk, op deze ondiepe, zanderige stek waren ook al wat stukken met zeewier te ontwaren. Enkele worpen later, toen hij zijn plug langs het zeewier viste, kreeg hij een zeer harde aanbeet.

Glen met zijn zeebaars van 87 cm, de Vangst van de Week.
Glen met zijn zeebaars van 87 cm, de Vangst van de Week.

De hengel boog diep door en de slip begon te krijsen. Hij wist direct dat dit geen gewone vis was. Een stevige dril begon waarbij de vis meerdere lange runs maakte. Hij was super verbaasd toen hij uiteindelijk een zeebaars van 87 cm kon landen, hij wist dat dit de vis van zijn leven was. Na enkele snelle foto’s met de hulp van enkele van enkele lokale mensen die naderbij gekomen waren om de dril te zien, werd de vis van een merkje voorzien en losgelaten.

Nationaal Iers Zeebaars Merkprogramma

Wanneer je een zeebaars vangt met een geel merkteken, verwijder het merkje dan niet. Noteer de code op het merkje (bijvoorbeeld B-00001). Indien mogelijk meet en weeg de vis en neem vijf schubben van achter de borstvin (zie de link hieronder voor meer informatie). Zet de vis vervolgens s.v.p. weer levend terug! Stuur de details, samen met de datum van de vangst en de locatie, je naam en telefoonnummer naar bass@fisheriesireland.ie. Meer informatie over het National Bass Tagging Programme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.