Mick Dennehy was vol lof over Henry Kelly die vanaf de Silver Dawn waarschijnlijk de derde makreelhaai wist the drillen en landen die sinds de zeventiger jaren in de Ierse en Britse wateren gevangen is. Niet alleen het vangen van een dergelijke haai, die je maar hoogst zelden tegen zult komen, is bijzonder te noemen, het was ook bijzonder spectaculair om de haai tijdens de dril volledig het water uit te zien komen. Daniel O’Kelly stuurde dit bericht…

 

Makreelhaai! #CPRsavesfish
Makreelhaai!
#CPRsavesfish

Mijn complimenten gaan naar Henry Kelly die op zaterdag de makreelhaai wist te vangen. Normaal gesproken gebruik ik niet snel andermans foto’s, maar toen Henry me vroeg om de helpende hand te bieden, stemde ik graag toe. Fantastische atmosfeer aan boord van de Silver Dawn. Iedereen aan boord was uiterst nerveus tijdens de dril. Maar het gejuich dat opsteeg toen de vis eenmaal aan boord gebracht was, zal ik nooit vergeten. Wat ik ook niet zal vergeten is dat de vis tot ruim 3,50 meter hoog het water uit kwam tijdens de dril. Dit is een visavontuur dat me altijd bij zal blijven en ik ben blij dat ik onderdeel was van een stukje Ierse haaihistorie. Mijn complimenten voor Mick Dennehy en Pedro van Kinsalecharters die het mogelijk maakten om deze vis plus nog twaalf blauwe haaien te haken. Het zou mooi zijn om beloond te worden met het Ierse record makreelhaai aan boord van de Silver Dawn voor alle energie die jullie hierin gestoken hebben en de grenzen die jullie verlegd hebben.

Henry Kelly met zijn makreelhaai – de Vangst van de Week. #CPRsavesfish
Henry Kelly met zijn makreelhaai – de Vangst van de Week.
#CPRsavesfish
De vis wordt gemeten terwijl er vers zeewater door de kieuwen gepompt wordt zodat de makreelhaai weer zonder problemen teruggezet kan worden.
De vis wordt gemeten terwijl er vers zeewater door de kieuwen gepompt wordt zodat de makreelhaai weer zonder problemen teruggezet kan worden.

Ga vissen…

Silver Dawn

De Silver Dawn heeft haar thuisbasis in het Trident Hotel in de prachtige, historische stad Kinsale in Cork, Ierland. Het kustgebied profiteert ter plaatse van de vele typen bodem die hier te vinden zijn met modder, grind, rotsen en zandbanken allen binnen handbereik, deze bieden een uitstekende en zeer gevarieerde visserij.

Tel.: +353 (0)87 – 2425 685
Website: www.kinsalecharters.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.