Declan Gibbons bericht vanaf Lough Corrib…

Het vissen in de afgelopen week leverde betere resultaten op dan in de weken daarvoor, patronen die schietmot en visbroed imiteren leverden de beste resultaten op; er was echter ook wat actie te noteren op patronen die goed werken wanneer er veel watervlooien in het water te vinden zijn.

Wanneer we beginnen in het gebied rond Cong, was het het vader en zoon duo Conor en Kyle O’Mahony uit Partry die op zondag Corrib bevisten. Ze wisten beiden vis te landen in het gebied van Inchagoill, waarbij Kyle zijn persoonlijk record scherper wist te zetten met een forel van bijna anderhalf pond zwaar.

De jonge sportvisser Kyle O’Mahony uit Partry met zijn PR op de vlieg bij Inchagoill.

 

Ted Wherry van de Mayfly Lodge Ballynalty en zijn vismaat Kevin Sheridan visten gedurende vier middagen en beleefden ook telkens mooie sport. Ted wist de grootste forel te landen op een droge sedge, het ging om een vis van rond de 5,5 pond zwaar.

Ted Wherry met een indrukwekkende forel van 5,5 pond op de droge vlieg.

In het gebied rond Cornamona bericht Richard Molloy, van Ballard Shore Boat Hire & Self Catering (+353 (0)87 – 2879 339), over een groep van vijf sportvissers die een prima visserij beleefden in het gebied rond Dooras. Ze wisten met droge vliegen, imitaties van langpootmuggen, talloze vissen te landen, de grootste vis was bijna drie pond zwaar en alle vissen zijn teruggezet.

In het gebied rond Greenfield visten vader en zoon John & Sean Ronayne uit Waterford op dinsdag en woensdag, ze wisten daarbij elf vissen te landen op de twee dagen, ook hierbij was de grootste forel bijna drie pond zwaar en alle vissen zijn teruggezet.

 

De jong sportvisser Sean Ronayne uit Waterford is succesvol op Corrib.

 

Bekijk hun video over het terugzetten van een van de forellen…

Basil Shields van de Ardnasillagh Lodge (+353 (0)91 – 552 550), meldt uit het gebied  rond Oughterard dat de sportvissers Eddie Rowe en Mark Rogan uit Dublin in twee dagen tijd elf forellen wisten te landen. De grootste vis was ruim anderhalf pond zwaar en werd gehaakt op een Daphina patroon.

Eddie Rowe uit Dublin, die verbleef in de Ardnasillagh Lodge, met een fraaie Corrib forel.

Op afgelopen donderdag wist Eddie O’Callaghan uit Cork twee vissen te landen, waarbij de grootste vis iets meer dan twee pond zwaar was.

Vissend in het onderste gedeelte van Corrib, wist Harald O’Toole uit Galway vijf vissen te landen met droge sedges, de grootste vis was rond de twee en een half pond zwaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.