Adrian Molloy en zijn team beleefden weer enkele drukke dagen aan boord van de Deep Blue deze week; sportvisser Andrew Ware verbrak zijn persoonlijke records voor wat betreft het formaat en de aantallen gevangen vissen op opeenvolgende dagen. Daarmee zijn er aan boord bij schipper Adrian dit seizoen al 220 blauwvintonijnen geland, van een merkje voorzien en veilig teruggezet in Ierse wateren. Adrian heeft nog ongeveer een maand te gaan, zodat we slechts kunnen gissen naar wat het uiteindelijke aantal zal zijn.

Op de eerste dag van hun trip deze week, wist Andrew het super aantal van zeven tonijnen te laten merken, het grootste exemplaar was naar schatting ruim 450 pond zwaar en een persoonlijk record voor hem. Niet helemaal tevreden met dat resultaat kwam Andrew terug na een goede nachtrust, waarbij hij niet minder dan negen blauwvintonijnen wist te landen – een dag hard werken! De grootste vis was ruim 248 cm lang en had een geschat gewicht van 540 pond aan armen verzurende, ruggen brekende, keiharde spieren.

Je kunt nu achterover leunen en uitrusten, Andrew…

Schipper Andrew heeft in zijn leven al flink wat vissen zien vangen, dus wanneer hij het een ‘bijzondere prestatie’ noemt, dan weet je dat het om iets speciaals moet gaan. Uitstekend gedaan, Andrew, een Vangst van de Week die voor lange tijd haar gelijke niet zal krijgen.

Zeg Andrew, de hoeveelste vis is dat nu??

Tuna CHART

De Tuna CHART (CatcH and Release Tagging) maakt het mogelijk voor schippers met een licentie om Atlantische blauwvintonijn te vangen, van een merkje te voorzien en weer terug te zetten, met als doel om gegevens te verzamelen langs de Ierse kust. Het programma, dat ontwikkeld is door Inland Fisheries Ireland en het Marine Institute in samenwerking met de Sea Fisheries Protection Authority, het Department of Agriculture, Food and the Marine en het Department for Communications, Climate Action and Environment, ging op proef van start in 2019.

Het seizoen 2020 ging van start op 13 juli en wordt afgesloten op 12 november 2020.

Geautoriseerde boten

Sportvissers die deel willen nemen aan deze visserij, dienen dit alleen te doen aan boord van een sportvisboot die geautoriseerd is om deel te nemen aan dit pilotprogramma. Iedereen die deelneemt aan deze visserij aan boord van een schip dat niet over de juiste papieren beschikt, overtreedt de Sea-Fisheries and Maritime Jurisdiction (blauwvintonijn) Regulations.

Een compleet overzicht van geautoriseerde schippers is hieronder te vinden:

Naam

Naam boot

Huidige haven

Adrian Molloy
Killybegs, Co. Donegal
Brian McGilloway
Killybegs Co. Donegal
Donal McMenamin
Killybegs, Co. Donegal
Michael Callaghan
Killybegs, Teelin, Co. Donegal
Michael McGettigan
Killybegs, Co. Donegal
Patrick O’Doherty
Bundoran Pier Co. Donegal
Daryl Ewing
Rosses Point, Co. Sligo
Declan Kilgannon
Mullaghmore Co. Sligo
John Brittain
Cleggan, Co. Galway
 John Fleming
 Galway
Luke Aston
Carrigaholt, Co. Clare
Noel Kelleher
Kilrush, Co. Clare
Peter Power
Mullaghmore Co. Sligo
Thomas McCallion
Rosses Point, Co. Sligo
Carroll O’Donoghue
Kinsale, Co. Cork
David Edwards
Courtmacsherry, Co. Cork
Derek Schwartau
Ballycotton, Co. Cork
Séan Maxwell
Courtmacsherry, Co. Cork
Tony Santry
Marlogue, Cobh Island, Cork Harbor
 Adrian Nowotynski
 Union Hall Co. Cork
Kieran Collins
Baltimore, Co. Cork
Tom Collins
Reen, Union Hall, Co. Cork

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.