De trotse vader Ray Foster bericht over een recente vistrip met zijn jonge zoon Denis:

Mijn tien jaar oude zoon Denis en ik verlieten de Sixmilebridge vroeg in de morgen afgelopen weekend, 3 september 2021, voor de trailerhelling bij Tarbert Island en toen we eenmaal op het water waren voeren we rechtstreeks naar onze vooraf uitgekozen stek bij Carrig Island. We begonnen driftend om wat aas te verzamelen en wisten zo enkele mooie makrelen te vangen, alvorens we voor anker gingen om bij opkomend water te gaan vissen. Dit was de eerste zeevistrip voor Denis, maar we hebben samen al regelmatig op snoek gevist en hij heeft zelfs al een vis van 27 pond geland op Lough Derg toen hij acht jaar oud was.

Het vissen begon langzaam, maar toen de vis eenmaal gearriveerd was, beleefden we enkele hectische uurtjes. We wisten enkele stekelroggen te landen tot een pond of tien zwaar, voordat de hengel van Denis een zware run te verduren kreeg. Hij zette de haak met succes en beleefde een schitterende dril, waarna zijn eerste ruwe haai van ruim 22 pond zwaar aan boord kwam.

Het gevecht is begonnen!
Zijn eerste ruwe haai en een brede grijns.

Kort hierna wist hij een negen ponds kathaai te landen die eveneens een mooie dril opleverde in de harde stroming.

Een fraaie kathaai als aanvulling op de vangst deze dag.

We wisten nog twee kleinere ruwe haaien te vangen, voordat het tijd werd om terug te keren naar de trailerhelling in Tarbert.

Ook vader nam deel aan de actie.

Denis zegt dat hij nu liever op zee gaat vissen dan op snoek…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.