Home hengelsport nieuws zee Twee zeebaarzen voor Eoin in Kerry

Twee zeebaarzen voor Eoin in Kerry

1807
0

Eoin Foley zette dit report over zijn recente persoonlijk record zeebaars op de IFSA FaceBook pagina……..

De zeebaars is een vissoort die gerespecteerd wordt door sportvissers over de gehele wereld als een van de hardst vechtende vissoorten in verhouding tot haar formaat. In Kerry heb ik het geluk dat er meerdere stekken in mijn omgeving liggen en dankzij de quarantaine kon ik deze gericht bevissen. De vangst van zeebaars was nooit een van mijn sterke punten, maar ik heb tijdens het vissen op andere vissoorten wel enkele mooie exemplaren gevangen. Omdat ik nog aardig wat krab over had van een eerdere vissessie, besloot ik om hier optimaal gebruik van te gaan maken en dus ging ik op weg. Ik had wel een valse start omdat ik erachter kwam dat ik de verkeerde werpmolens meegebracht had, de zwaarste lijn die ik nu bij me had was 22/00; erg dun, met name boven een ruwe bodem.

De dag begon uitstekend met een fraaie zeebaars op mijn eerste worp, maar daarna werd het stil en het was donker voordat ik mijn tweede aanbeet kreeg. De hengeltop tikte een paar keer, ik verwachtte er weinig van, de vis leek het aas niet werkelijk te pakken. De hengel boog wat dieper door en bleef in die positie staan, de vis was weer verdwenen, dacht ik. Na tien minuten besloot ik het aas te controleren. Er was geen beweging in het lood te krijgen, ik dacht dat de vis zich vast gezwommen had. Ik hield druk op de lijn en nadat ik enkele rukken gevoeld had, realiseerde ik me dat de vis nog steeds aan de haak zat.

Het kostte me tien minuten aan constante druk voordat de vis vrij kwam, maar dit was slechts het begin omdat de vis nu in elke pluk wier probeerde te duiken die ze onderweg tegenkwam. Na een dril van meerdere minuten werd de vis eindelijk moe en kon ik haar landen. Alleen al de aanblik van de vis overtuigde me dat ik een nieuw persoonlijk record gevangen had. Ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel. Net zo blij was ik toen de vis na het terugzetten direct weer zonder problemen weg zwom.

 

Eoin en zijn persoonlijk record zeebaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.