Home Zeevissen in Ierland Beste zee viscentra Kilmore Quay, Co. Wexford

Kilmore Quay, Co. Wexford


Sportviscentra in zuidoosten Ierland

Kilmore Quay, Co. Wexford

Diepzeevissen

Een vloot van gecertificeerde charterboten opereert vanuit de haven in Kilmore Quay. Vissoorten die gevangen worden zijn kabeljauw, lipvis, schelvis, ruwe haai, pollak, doornhaai, leng, zeebaars, koolvis etc. Er staan sterke getijdenstromingen in dit gebied.

Kustvissen

Ruime keuze aan stranden, rotsen, pieren en riviermondingen binnen 20 minuten vanaf Kilmore Quay. Veel hotspots voor zeebaars en bot (bekijk de zeeviskaart op www.fishinginireland.info/sea/).

Kleine boot

Goede mogelijkheden in Kilmore Quay om je boot te water te laten. Bijna 40 soorten vis kunnen hier gevangen worden, de belangrijkste zijn ruwe haai, kabeljauw, lipvis en zeebaars. Er is wat beschutting te vinden rond Saltee Islands.

Beste perioden

De beste tijd voor de ruwe haai is van juli tot september. De wintermaanden zijn goed voor de kabeljauw, van juni tot september zijn de beste maanden voor de zeebaars.

Tips

Dit gebied staat bekend voor een uitstekende visserij op kabeljauw. Prima faciliteiten maken het mogelijk hier het gehele jaar door te vissen. De Ierse records voor bot, steenbolk en gevlekte gladde haai komen uit dit gebied.