Home Zeevissen in Ierland Sportvissen langs de kust vanaf kleinere boten

Sportvissen langs de kust vanaf kleinere boten

Sportvissen langs de kust vanaf kleinere boten, vooral in de maanden mei tot septgember, is een toenemende trend. Er is geen betere manier om de intense relatie tussen het leven van Ierse kustdorpjes en de zee te waarderen dan te vissen vanuit een klein bootje dat dezelfde grootte heft als het vaartuig dat de Ierse vissers onlangs nog bijna allemaal gebruikten. Veel sportvissers die op bezoek komen, nemen hun eigen, special voor dat doel gebouwde boot van 4 tot 6 meter lengte mee. Ze vissen ermee vanuit speciale centra waar alle informatie is te krijgen over stekken en veiligheid. Dit is de beste manier om te profiteren van die plaatsen die door grotere boten niet bezocht kunnen worden of niet toegankelijk zijn voor kustvissers. Alle vissoorten zijn aanwezig.

U kunt op warme dagen of in de zazomer van gelweldige sport genieten wanneer u een lichte spinuitrusting gebruikt voor makreel of pollak. De avontuurlijke visser kan proberen met een kunstvlieg te vissen. Of hij kan op de zeebodem op roggen of grotere vissoorten vissen – misschien zelfs op ruwehaai op stekken als de riviermonding de Shannon, waarbij hij een hele makreel die hij eerder die dag gevangen heft, als aas gebruikt. Het vissen vanuit een kleine boot aangedreven door een krachtige buitenboordmotor vereist een zorgvuldige beoordeling van het weer, maar als de bezoeker de plaatselijke reglementen en advise opvolgt en een oogje op het weer houdt, is hijk verzekerd van een veilige en leuke tocht.

De Ierse zeehengelsport is één van de beste in Europa. Bijna elke vorm van zeehengelsport kan het gehele jaar door worden beoefend. Er is een zeer ruime keus aan vissoorten.